Velkommen til Malukka.com

Malukka er et nystartet familiefirma med sæde i Danmark og med rødder i flere forskellige nationaliteter.

Hos Malukka er det både vores passion og vision, at kunne præsentere æstetiske, kreative kvalitetsprodukter, som er 100 % produceret i Tyrkiet, og lavet med inspiration fra landets farverige kulturer, historie og mangeårige traditioner indenfor design og kunsthåndværk.

Vi har i mange år haft et nært forhold til Tyrkiet, både familiemæssigt og gennem adskillige ophold rundt omkring i landet. Vi har derigennem fået etableret gode tætte forbindelser og kontakter til udvalgte kunstnere, værksteder og producenter, indenfor design og produktion af både kunst, håndværk og tekstil. I valg af vores produkter og samarbejdspartnere, har vi lagt stor vægt på både kreativitet og kvalitet, samt en åben og innovativ tilgang – til både produktion, proces og samarbejde.

Vores produkter

Alle vores produkter er 100% designet og produceret i Tyrkiet, og afspejler både originalitet, autenticitet og det spændende unikke design, som udspringer af et miks af stilarter, kulturer og traditioner.

Hos Malukka, vil du derfor kunne finde omhyggeligt håndplukkede produkter indenfor flere forskellige områder, såsom fx livsstil, beklædning, keramik og skotøj. Alle med det til fælles, at de repræsenterer et autentisk tyrkisk design. Flere af vores produkter er håndlavede unikavarer, lavet med inspiration hentet fra landets farverige kultur og mange forskellige folkeslag, men i en ny og innovativ stil – baseret på moderne trends og teknikker – og med fokus på både detalje og kvalitet.

Vi arbejder klimavenligt med fokus på miljø og bæredygtighed. Vores bestillinger sker derved først efter du handler hos os, for på den måde at undgå overproduktion og spild. Med et begrænset lager kan leveringstiden derfor variere.

Tøj

Leveringstid – op til 10 arbejdsdage

Økologisk tekstil

Leveringstid – op til 10 arbejdsdage

Sko

Leveringstid – op til 14 arbejdsdage

Keramik

Leveringstid – op til 23 arbejdsdage

Historien bag

Den historiske indflydelse ses over alt i Tyrkiet. I arkitekturen, i kunsten og håndværket, – i design, beklædning, motiver, farver – og i de mange farvestrålende ornamenterede mosaikker og dekorationer der pryder bygninger, pladser og parker, også i de hektiske, larmende og farverige storbyer.

For os, i Malukka, udgør fortællingen bag produkterne også et væsentligt element. Et lille, men essentielt, glimt af historiens vingesus, der er med til at tilføje både liv, sjæl, forståelse og en følelse af samhørighed – på tværs af tid, sted og kultur. Glæden ved det historiske perspektiv, er i det hele taget et gennemgående tema på vores webshop. Derfor har vi også prioriteret at give plads og rum til denne dimension, både i vores koncept, layout og webdesign.

Den lille tulipan i vores logo er således valgt, fordi tulipanen oprindelig stammer fra Tyrkiet og i dag er deres nationalblomst.

Vi har desuden opkaldt vores produkter efter historiske og mytiske skikkelser, fra nogle af de mange civilisationer, der i gennem tidens løb, har beboet landet. Ligeledes er navnet Malukka inspireret af betegnelsen, for den del af Tyrkiet, der i oldtiden, blev kaldt for ”LukkalandsTrods omgivet af myter og sagn, mener man, at ”Lukkalands” bestod af mange forskellige multietniske grupper og at der, i deres kultur, eksisterede et forholdsvist jævnbyrdigt forhold mellem kønnene.

Den tyrkiske histories mangfoldighed af meget forskelligartede civilisationer, har på hver deres måde, været med til at sætte præg på landet. Blandet med det moderne samfunds trends og teknologi, skaber det en helt unik alsidighed af farverig diversitet, æstetik, innovation og originalitet.

Diversitet, mangfoldighed og bodypositivity

For Malukka er det også vores vision at kunne favne mangfoldighed og diversitet. Det har vi valgt at sætte fokus på, både gennem vores valg af produkter, såvel som i layout, design og billeder på webshoppen. Teamet bag Malukka består også af et farverigt miks af forskellige mennesker, hvilket giver os mulighed for at favne bredt, samt skabe et fundament for nye input, visioner og erfaringer.

Det unikke udtryk, baseret på personlighed, kreativitet og glæden ved et æstetisk design, er for os, uafhængig af alder, køn, størrelse og etnicitet. Bodypositivity og mangfoldighed er således væsentlige og prioriterede værdier bag konceptet for Malukka.

Bæredygtighed, klima og fair arbejdsbetingelser

Med vores ønske om at kunne præsentere æstetiske kvalitetsprodukter, med autenticitet, originalitet og et historisk kulturelt islæt, er det naturligt, at vi også lægger vægt på at gøre en indsats, i forhold til at sikre fremtidige kulturer og generationer. Vi har derfor også et stort hjerte for områder, som bæredygtighed, miljø – og fair arbejdsforhold for vores samarbejdspartnere.  

Overproduktion og spild udgør i dag et stort miljømæssigt problem. For at undgå dette, har vi derfor valgt, at vi, hos Malukka, først bestiller vores varer hos producenten eller kunsthåndværkeren, når vi har modtaget bestillingen fra kunden. Afhængig af ordrer, sender vi bestillinger af sted, 2 – 3 gange om måneden og der vil derfor være ca. 23 arbejdsdages leveringstid, før du får din vare. Til gengæld vil det både være værd at vente på og samtidig sikre, at vi alle er med til at gøre, bare en lille forskel for miljø og klima, også fremadrettet. I forhold til håndlavede unika varer, vil leveringstiden kunne variere, da flere af vores kunsthåndværkere er små selvstændige værksteder med kun få ansatte. Såfremt leveringstiden skulle overskride de 23 hverdage, vil du naturligvis blive kontaktet.

Vi prioriterer at finde og anvende miljøvenlig emballage, i det omfang det er muligt. Ved de produkter der skal pakkes og sendes med særlig omhu og forsigtighed, er udvalget indenfor miljøvenlig emballage dog stadig noget begrænset, men vi arbejder naturligvis løbende, på at finde nye måder at gøre både vores produkter og emballagemuligheder mere bæredygtige og klimavenlige.

Kunsthåndværkere

I vores valg af leverandører i Tyrkiet, er det vigtigt for os, at de opfylder en række af de kriterier, vi lægger vægt på, i teamet bag Malukka. 

Først og fremmest, den gode kvalitet, originalitet og et særligt fokus på det kreative og æstetiske design. Desuden er det afgørende for os, at der også er plads til nytænkning og åbenhed overfor de forslag, ønsker og ideer, vi måtte komme med. Et godt samarbejde er, for os, baseret på gennemsigtighed, tillid og respekt for den kunstneriske indsats og det arbejde, der ligger bag fremstillingen af vores produkter, samt at alle involverede får den anerkendelse, de fortjener.

 Arbejdsforhold og ordentlige vilkår er derfor også nøglepunkter for Malukka. I forlængelse af dette, har vi således også valgt at præsentere nogle af vores leverandører, her på siden. Med hensyn til unikakeramik, er det desuden også vores ønske, at den kunstner, der har udført arbejdet, og såfremt de selv ønsker det selvfølgelig, signerer bunden med sit navn, årstal mm.  I visse tilfælde vil Malukkas eget logo også være at finde på produktet.

Vision og Koncept

Oplevelsen

Vores grundlæggende mission, med Malukka, kommer fra et ønske om at kunne formidle en oplevelse. En oplevelse af kontinuitet og sammenhæng mellem mennesker, der overskrider tid, kulturer og nationaliteter – og i stedet favner og reflekterer det farvestrålende unikke udtryk – som hvert enkelt individ bisidder.

En oplevelse af glæden ved æstetisk og anderledes håndværk, med motiver inspireret af historiske symboler, dekorationer og kulturer – og oplevelsen ved at få et produkt i et originalt og autentisk inspireret design, med sans for detaljen.

Vi oplever verden gennem alle vores sanser, og en af de vigtigste er duftsansen. I Tyrkiet anvender man således ofte smukt broderede og elegante duftposer til at markere særlige anledninger, såsom bryllupper og formelle events. Duftposerne vil ofte ligge ved kuverterne, til selve festen, eller måske endda være vedlagt invitationen, som regel med broderede initialer og dato på. Disse velduftende små tilkendegivelser har en stor plads i den tyrkiske kultur. Poserne bliver gemt og anvendt, som både pynt og som aromatisk potpourri i hjemmet, fx på badeværelset eller i soveværelset.

Hos Malukka vil vi gerne tage denne tradition med os, og vi har derfor valgt at vedlægge en lille duftpose, hver gang vi sender et produkt afsted. Poserne er lavet i Tyrkiet, syet i naturmateriale og indeholder naturligt dyrket økologisk lavendel fra Tyrkiet. 

Vi håber, at vores produkter, med deres æstetik, spændende kreativitet og farverige historiske sjæl, vil forkæle alle dine sanser – og give dig mulighed for at understrege din egen helt personlige stil og unikke identitet.

Keramiker

Sibel Görgülü Babacan

Sibel Babacan er født og opvokset i Iznik området i Tyrkiet, og det er også her, hun har uddannet sig som keramiker. Hun har, igennem en årrække, arbejdet i den anerkendte Vakif Iznik Foundation, en fond oprettet i 90erne, med det formål at vække områdets historiske keramikteknikker og designs, til live.

Igennem århundreder har Iznik været berømt for dens mange keramikværksteder, høje kvalitet og specielle elegante designs. Især i det 15 – 17 århundrede var efterspørgslen høj, og kunstnerne i Iznik var, i den periode, også Sultanernes foretrukne keramik leverandører, både til udsmykning af paladser og interiør, men også når det gjaldt kunstartikler og gaver til udenlandske forbindelser. Med tiden gik en stor del af teknikkerne dog i glemmebogen, indtil man i 1960erne, gennem arkæologiske udgravninger, fandt flere af de gamle værksteder begravet rundt om i byen.

Som keramiker, i Vakif Fonden, var Sibel Babacan b.la. med til lave udsmykninger til Istanbuls metrostationer, Sabiha Gökçen lufthavnen i Istanbul, fæstningen i Ankara og mange flere.

Hun er siden blevet selvstændig med eget værksted og butik. Sibel Babacan er, som kunstner, meget optaget af at finde nye anvendelsesområder for keramikkunsten, og mikser gerne det moderne med det traditionelle, i både stil, form og designs. For tiden arbejder Sibel således med keramik, der kan anvendes til servering af fx, olier, frugter og madretter. Stadig med fokus på det omhyggelige håndarbejde, flotte farvestrålende motiver og designs og – selvfølgelig blyfri.

Skomager

Bilart

Håndlavet kvalitet og et spændende innovativt design, med rødder i etnisk folklore og kulturhistorie. Det er nogle af de nøgleord, der beskriver ”Bilart”. Sammen med sine brødre, har Bilal Ergul, drevet ”Bilart” skomager værksted, gennem mere end 3 årtier.

Oprindeligt har de haft deres fokus på et detaljeret håndarbejde og kvalitets syede sko og støvler i kalveskind, med et klassisk design og med vægt på komfort og den personlige pasform.

Gennem de senere år er de imidlertid begyndt at kombinere farver, former, tekstiler og læder, med udgangspunkt i inspiration hentet fra de farvestrålende, smukke og håndbroderede ”Suzani” tekstiler. ”Suzani” er håndlavede tæpper og tekstiler, der oprindeligt kommer fra nomadestammer i Central Asien, og som, igennem tiderne, er blevet brugt som en del af en ung piges medgift. Læs mere her.

Hos ”Bilart” bliver disse farvestrålende tekstiler og tæpper nu anvendt i en kreativ ny kombination, fx. med læder og stof – til at fremstille sko, støvler og tasker, der bliver designet og håndlavet, i et inspirerende miks mellem tradition og innovation. Da alle de anvendte ”Suzani” tekstiler er håndbroderede, vil hvert produkt naturligvis være unikt og have sit helt eget personlige udtryk.

Hos ”Bilart” sætter man en stor ære i at anvende både kvalitetsmaterialer og traditionsbaserede teknikker i fremstillingen af produkterne der, efter aftale, også kan tilpasses personlige mål.